TAFED ÜCRETSİZ AŞÇILIK EĞİTİMİYLE SEKTÖRE YENİ YETENEKLER KAZANDIRACAK

TAFED

Ne eğitimde ne istihdamda yer almayan (NEET) gençlere yönelik düzenlenen meslek edindirme programlarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye Aşçılar Federasyonu öncülüğünde düzenlenecek programla gençler hem aşçılık eğitimleri alacak hem de eğitim boyunca günlük 10 Euro cep harçlığının da sahibi olacak. 

Avrupa Birliği Destekli Aşçılık Eğitimi Ve İstihdam Projesi : “Aşçı Olmaya Hazır Mısın?”

Çalışmıyor ya da okumuyor musunuz? Eğer öyleyse, TAFED tam da size uygun bir proje sunuyor: “Aşçı Olmaya Hazır Mısın?”. Bu benzersiz proje, aşçılığın inceliklerini öğrenmek ve bu alanda kariyer yapmak isteyen gençleri bekliyor. Üstelik bu alanda bilgim yok diyerek korkmanıza gerek yok! Aşçılık konusunda hiçbir bilginiz olmasa ya da temel bilgilere sahip olsanız bile, bu projeye katılım sağlayabilir ve meslek edinme yolunda ilk adımı atabilirsiniz.

TAFED Aşçılık Programı Neler Sunuyor?

Aşçılık eğitimini tecrübeli şefler veriyor. Eğitim sonrası, kazandığınız bilgileri staj fırsatlarıyla deneyime dönüştürebilirsiniz. Ayrıca, çevrimiçi etkinliklere katılabilir, ufkunuzu genişletecek konferanslarda deneyimler elde edebilirsiniz. Bununla birlikte dijital ve basılı eğitim materyallerine her an erişebilirsiniz. Eğitim ve stajlara katılan katılımcılara, katıldıkları her bir gün için teşvik amaçlı 10 Euro ödeme yapılacak. Böylece hem eğitim alacak hem deneyim kazanacaksınız.

Kariyer Ağı Ve Diğer Fırsatlar

Projenin dikkat çeken kısımlarından biri de Kariyer Ağı fırsatları olarak karşımıza çıkıyor. Bu ağın içinde, CV’nizi paylaşabilir ve İŞKUR ile anlaşmalı işverenler tarafından kolaylıkla bulunabilirsiniz. Kendi özelleştirilmiş profil sayfanızı oluşturarak, potansiyel işverenlere kendinizi en iyi şekilde tanıtabilirsiniz. Bu sayede gençlerin hızlıca işverenler ile bağlantı kurması hdefleniyor.

Katılım Ve Genel Bilgilendirme

Proje, aktif olarak bir işte çalışmayan ya da bir eğitim kurumunda okumayan gençleri hedefliyor. Ancak, TAFED'in adaylardan beklentisi katılım sağlanan eğitim ve staj programlarının yarıda bırakılmamasıdır. Bu durum, projenin genel başarısını etkileyecek ve bir diğer adayın hakkını kaybetmesine sebep olabilir. Bu sebeple başvuru yapacak kişilerin 1 yıl boyunca projeye katılım sağlayabilecek olması oldukça önemli. Aşçılıkta yeni bir kariyer ve başlangıç yapmayı düşünüyorsanız, bu fırsatı kaçırmamanızı öneririz. Sonuç olarak, eğitim, deneyim, maddi destek ve kariyer olanaklarıyla “Aşçı Olmaya Hazır Mısın?” projesi tam olarak sizleri bekliyor!

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Hakkında 

Türkiye’nin mutfak sanatını ulusal ve uluslararası platformda temsil etmeye adanmış olan TAFED, 2006 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Başlangıçta sadece 8 dernekten oluşan bu federasyon, şu anda 23 dernek ile birlikte çalışmaktadır. Ayrıca, TAFED, “Türkiye” adını resmi olarak kullanma yetkisine sahip ilk federasyondur. TAFED, Türk mutfağını dünyaya tanıtmak amacıyla birçok etkinlik düzenlemektedir. Federasyon, uluslararası arenada da oldukça aktiftir ve Türk aşçılığını Dünya Aşçılar Birliği’nde temsil etmektedir.

Hiç yorum yok