En Kalabalık 10 Üniversite

Üniversite ve üniversiteye dair her konu hakkında bu yıl lise son sınıf olan gençlerin merakı var. Onlar kampüslerin büyüklüğünü, üniversite hayatını, dersleri, vizeleri finalleri kısacası özlemini duydukları üniversitenin hakkında her bilgiyi merak ediyorlar.

Üniversitelere dair merak edilen konulardan birisi de kaç öğrenciye sahip olduğudur. Öğrenci sayısı üniversitenin büyüklüğünü ifade eden etkenler birisi. Tabi en çok öğrenciye sahip üniversite en kalitelidir yahut en çok öğrenciye sahip üniversite en kalitesizdir demek mümkün değil.

Sizler için ülkemizin en kalabalık üniversitelerini sıraladık.

10- DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 

73530 ! Ülkemizin en güzel yerlerinden biri olan İzmir şehrinde bulunan Dokuz Eylül üniversitesi üniversite adayları tarafından çokça tercih edilen güzide bir eğitim kurumudur.

izmir üniversiteleri

9- GAZİ ÜNİVERSİTESİ

79733 ! Her ne kadar günümüzde bölünme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir üniversite olsa da ülkemizin oldukça iyi eğitim veren kurumlarındandır. Cumhuriyetimizin ilk üniversitelerinden olan Gazi üniversitesi gerek eğitimi gerek kalitesi ve gerek öğrenci sayısıyla oldukça iyi bir konumdadır.

ankara üniversiteleri

8- KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

80344 ! Sanayinin beşiği ve ülkemizin nüfus olarak en yoğun bölgelerinden birisi olan Kocaeli ili aynı zamanda oldukça kalabalık bir üniversiteye ev sahipliği yapmakta.

kocaeli


7- MARMARA ÜNİVERSİTESİ 

81259 ! Köklü tarihi ve kaliteli eğitimiyle İstanbul'da faaliyet gösteren Marmara üniversitesi yalnız eğitim kalitesiyle değil aynı zamanda öğrenci sayısıyla da ülkemizin en'leri arasına girmeyi başarmış büyük bir eğitim yuvamızdır.

devlet üniversiteleri


6- SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

83682 ! Isparta'da bulunan ve adeta şehir ile beraber markalaşmış bir üniversite olan SDÜ ülkemizin en kalabalık üniversiteleri sıralamasın 6. sırada yer alıyor.

ısparta


5- SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

89580 ! Sakarya üniversitesi de doksan bine yakın öğrenci sayısı ile ülkemizin en kalabalık üniversitelerinden birisi konumunu koruyor.

sakarya üniversitesi


4- SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

95456 ! Konya'da bulunan Selçuk üniversitesi ülkemizin en kalabalık 4. üniversitesidir. Öğrenciler tarafından çokça tercih edilen üniversite oldukça büyük ve geniş bir kampüse sahiptir.

konya üniversiteleri


3- İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 

251773 ! Ülkemizin ilk ve en köklü üniversitesi olan İstanbul üniversitesi'de oldukça büyük bir kurum. AUZEF  adı verilen uzak ve açıktan öğretim fakültesi sayesinde onun da kampüslerinin içinde okumayan pek çok üyesi var. Ancak diğerlerinin aksine örgün olarak üniversitede okuyan 100 bin civarı aktif öğrencisi bulunuyor. Bölünmesi en çok gündem olan üniversitenin durumunun ne olacağı şuan belirsizliğini koruyor.

istanbul üniversitesi




2- ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

276444 ! Erzurum'da bulunan Atatürk üniversitesi'de ülkemizin açıköğretim alanında akla gelen ilk yükseköğretim kurumlarından birisi. Yani bu rakamda salt olarak kampüslerde okuyan öğrencileri ifade etmiyor. 

atatürk


1- ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

3023194 ! Durun hemen rakamın büyüklüğü gözünüzü korkutmasın. Bu nüfusa ulaşamayan pek çok ülke var dünya üzerinde. Bilindiği üzere Anadolu üniversitesi açıköğretim alanında ülkemizin en çok tercih edilen üniversitesi. Haliyle bu rakamın büyük bir kısmı açıköğretim öğrencilerinden oluşuyor. 
Eskişehir'de bulunan Anadolu üniversitesi gerek konum gerek kalite itibariyle ülkemizin en çok tercih edilen üniversitelerinden bir tanesi.

aöf

Hiç yorum yok