EYE PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

neetpro

 Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin finansal katkılarıyla hayata geçirilen ve "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Hibe Programı (NEETPRO)" kapsamında desteklenen Empowering Youth by E-Commerce (EYE) Projesi tanıtım toplantısı 7 Mart Perşembe günü İstanbul'da gerçekleştirildi. 

İSTANBUL- Aktif olarak eğitimde ve iş gücü piyasasında yer almayan gençlerin becerilerini geliştirmek ve onları iş yaşamına katmak amacıyla hayata geçirilen İstanbul Maden Ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) ve İstanbul Üniversitesi'nin yürütücüsü konumunda bulunduğu EYE projesinin tanıtım toplantısı 7 Mart Perşembe günü DoubleTree by Hilton İstanbul Topkapı Hotel'de gerçekleştirildi. Akademi ve iş dünyasından birçok önemli ismin katılım gösterdiği toplantıda projenin çıkış fikri ve bundan sonraki yol haritası katılımcılara anlatıldı.

eye projesi

"Amaç gençleri iş hayatına kazandırmak"

Açılış konuşmalarının ardından proje sürecine dair detayları aktarmak üzere kürsüye çıkan Proje Koordinatörü Ersin Koç, "500'den fazla Neet gencimize bu proje kapsamında ulaşmayı başardık. Bu denli yüksek başvuru almak bizleri de oldukça mutlu etti. Fakat eğitim sürecine dahil olmak için çeşitli şartlar var ve başvurular arasından bu şartlara göre eleme gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Hala başvurmak isteyen adaylar için yerimiz var.  Bu süreçte eğitimlerin hazırlanması için İstanbul Üniversitesi'nden yardım aldık. Bu konuda bize yardım ve desteklerini esirgemeyen değerli paydaşımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Neet gençlerimize yönelik eğitimler 8 Mart'ta Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek." dedi.

"100 gencimize 20 gün boyunca dijital pazarlama eğitimi vereceğiz. Bu eğitimlerin sonunda gençlerimizi bir sınava tabii tutarak başarı gösteren 40 gencimize ise 4 günlük girişimcilik eğitimi sağlayacağız. Eğitimlerimiz haftanın 6 günü devam edecek. Bu süre boyunca gençlerimize günlük 10 Euro cep harçlığı imkanı da sunacağız. Eğitimleri başarıyla tamamlayanlar sertifika almaya hak kazanacak. Eğitimler sonrası başarılı olan gençlerimiz için bireysel eylem planı oluşturarak onların kariyer yolculuklarına yön vermeyi hedefliyoruz. Gençlerimiz bu bireysel eylem planı ile 4 ayda içerisinde iş bulamadıkları takdirde bireysel eylem planı yenilenecek. CV hazırlama, iş görüşmesi simülasyonu gibi pek çok desteğimiz olacak. Üstelik İstanbul dışından iş bulan gençlerimize taşınma yardımı da sunacağız." diyerek sözlerini noktaladı. 

ab projeleri

"Neet gençlere ulaşmak kolay değil"

Proje bulguları hakkında bilgiler sunan İstanbul Üniversitesi Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İlhan Doğan, "Bizler İstanbul Üniversitesi olarak bu projenin paydaşı konumunda bulunuyoruz. Oldukça faydalı ve gençlerimizi istihdama katacak olan bu proje maalesef kolay hayata geçirilmiyor. Bizler pek çok kanalda duyuru yapmış olsak da Neet gençlere ulaşmak pek de kolay olmuyor. Bunun sebeplerinden birisi de aslında bu gençlerin toplumla temasının sınırlı olması. Sizler de çevrenizde bulunan ve bu tarz eğitimlere, imkanlara ihtiyaç duyan kişilere projeleri anlatmalı ve onların katılım sağlamalarına yardımcı olmalısınız. Bu noktada herkese büyük sorumluluk düşüyor." şeklinde konuştu.
Etkinlik, konuşmaların ardından gerçekleştirilen fotoğraf çekimi ve kokteylin ardından tamamlandı. 


Haber: Hüseyin Anıl Akbaş 

Hiç yorum yok